Bitcoin ve Ethereum psikolojik sınırın üzerinde tutunmaya devam ediyor

Bitcoin ve Ethereum psikolojik sınırın üzerinde tutunmaya devam ediyor

Haftanın son iş gününde Bybit tarafından hazırlanan değerlendirmede, global borsalara, kripto para piyasalarına ve de NFT sektöründe yaşanan gelişmelere yer veriliyor: Wall Street’teki düşüşün ardından Asya borsaları da teknoloji devlerinden gelen ve hayal kırıklığı yaratan kazanç sonuçları ve diğer para birimleri üzerindeki güçlenen DXY baskısı ile birlikte düştü. Yen, Japonya Merkez Bankası’nın para politikasına bağlı kalmaya karar vermesinin ardından dalgalandı. ABD GSYİH verileri, ekonominin iki çeyreklik daralmanın ardından toparlanmasına rağmen, tüketici harcamalarının yakıcı enflasyon ortamında hala baskı altında olduğunu gözler önüne serdi.

Kripto para piyasalarında Perşembe günü düşüş yaşandı, ancak büyük kripto para birimleri kendi kilit düşüşe rağmen eşiklerini korumayı başardı. Değerlendirme hazırlanırken Bitcoin, son 24 saatte %2,5’lik bir düşüşe rağmen, 20 bin dolarlık psikolojik bariyerin üzerinde teklif vermeye devam ediyor.

1.500 dolar seviyesinin üzerinde el değiştiren Ethereum, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi ile birlikte aşağı yönlü düzeltmeler gördü. APT, benzer bir zaman diliminde çift haneli yüzde kaybında aşağı yönlü düzeltmeye öncülük ediyor. Elon Musk’ın köpeklerden ilham alan Dogecoin’i de 44 milyar dolarlık Twitter’ı satın almasının ardından düştü.

NFT sektöründe Reddit, 78 benzersiz koleksiyon avatarı yayınlayarak ikinci NFT koleksiyon serisi olan Spooky Season’ı başlattı. Geçen hafta, serideki tüm koleksiyonların kümülatif işlem hacmi 3,7 milyon $’a ulaştı ve her iki serinin toplam hacmi 7,8 milyon $ oldu. Ethereum NFT pazarı olan LookRare, Magic Eden ve SudoSwap’ın ayak izlerini takip etti ve yaratıcı telif ücretlerini platformda isteğe bağlı ödemeyi planladığını ve yaratıcı telif ücretlerini uygulamaktan vazgeçtiğini açıkladı. Ancak LookRare, bu protokol ücretinin %25’ini içerik oluşturuculara ve satış başına satış fiyatının %0,5’inin telif ücretleri yerine içerik oluşturuculara yönlendirileceği anlamına geliyor.