İflaslara karşı alacaklarınızı sigortalatın

İflaslara karşı alacaklarınızı sigortalatın

Euler Hermes Türkiye CEO’su  Özlem Özüner, “Alacak sigortasına olan ilgi her geçen gün artıyor” dedi.
 
Şirketlerin hayatını sürdürebilmesi için ürettikleri mallarını satmaları olmaz olmazdır. Bu olmazsa olmaz için en önemli kriter ise satılan malın parasının alınabilmesidir. 2 yıl önce ülkemizde ofis açarak hızlı bir büyüme potansiyeli yaşayan dünyanın önde gelen  alacak sigortası şirketi Euler Hermes’e göre bu yıl ülkemizde 16 bin 800 şirket iflas edecek. Euler Hermes Türkiye CEO’su  Özlem Özüner, Türkiye’de alacak sigortasının hızlı bir büyüme ivmesi yakaladığını belirterek,” 2012 yılında yüzde 114 büyüme yakaladık. Son 2 yılda iflaslarda oransal olarak bir gerileme yaşansa da, rakamsal bir büyüme söz konusu bu nedenle şirketler alacaklarını mutlak olarak sigortalatmalı” diye konuştu.
 
Euler Hermes Türkiye CEO’su  Özlem Özüner’in ev sahipliğinde, Euler Hermes Baş Ekonomist’i Ludovic Subran, Euler Hermes’in ekonomi araştırma uzmanları tarafından hazırlanan küresel ve ekonomik eğilim ve sektör analizlerini paylaşarak Türkiye ve dünya pazarlarında fırsatların ve risklerin değerlendirilebilmesi için görüşlerini ve öngörülerini sundu.
 
Toplantıda konuşan Euler Hermes Türkiye CEO’su  Özlem Özüner, “Euler Hermes Grubu zorlu bir küresel ekonomik tabloda 2012 yılında olağanüstü sonuçlar elde etti. Grubun toplam gelirinde büyüme yakalamasında önemli rol oynayan yatırım ülkeleri arasında Türkiye de bulunuyor. Seçici ve disiplinli risk analiz yönetimi sayesinde Grup, küresel seviyede 2,4 milyar euro’luk konsolide ciro elde etti” dedi.
Özüner, Euler Hermes Türkiye’nin geride kalan yılda çok olumlu sonuçlar elde ettiğini belirterek şunları söyledi:  “Türkiye; Akdeniz ülkeleri, Orta Doğu ve Afrika bölgesi arasında yer alıyor ve bölgemiz küresel seviyede Amerika ve Asya bölgelerinin ardından yüksek oranlı büyüme kaydeden üçüncü bölge oldu. Başarılı performansı, Grubun odaklanacağı beş stratejik pazar arasına Türkiye’nin de girmesini sağladı. 2012 yılında yüzde 114’lük bir büyüme kaydederek Türkiye’de pazar payımızı yüzde  37’ye çıkardık ve Grubumuzun aldığı stratejik yatırım kararının doğruluğunu iş sonuçlarımız ile teyid ettik” dedi.
 
2012’de pazarda üretim 45 milyon euro civarı
 
Türkiye’de alacak sigortasına olan ilginin her geçen gün artığını belirten Özüner, “45 milyon euro civarında bir prim üretiminin gerçekleştiği piyasada ürüne olan ilgi artıyor. Pazarda yüzde 70’e yüzde 30 oranında bir iç piyasa portföy yapımız var. Ürünü bir defa yapan yüzde 90 gibi yüksek oranda yeniliyor ki bu bizi mutlu ediyor. Bazı sektörlerde yabancı payının yüksek olması nedeniyle ürünümüzü mutlak yaptırma şeklinde yansırken, kimya sektörünü örnek gösterebilirim. Fakat bu yılın yıldızı gıda sektörü olacak. Buradan çok talep görüyoruz. Aynı şekilde elektrik iletkenleri sektörü de ilgi gösteriyor. Riskli sektörün ilk sırasında ise inşaat sektörü geliyor. İflas olasılıklarını ve riskli ülke sayısını düşünerek şirketlerin alacaklarını sigortalatması gerektiğinin altını çizmek isterim” diye konuştu.
 
Küresel ticarette azalan talebe paralel olarak 2013 yılında iflas oranının artarak yüzde 4’e yükselmesinin beklendiğini ifade eden  Ludoviv Subran, “İspanya ülke iflas listesinde yüzde  25 oranıyla liderlik ederken, dünya GYSİH’nin yüzde 52’sini temsil eden 24 ülke önümüzdeki yıl içinde iflas listesinde daha üst sıralara yükselme eğilimi gösteriyor. Son 12 yıl boyunca artan Türkiye şirket iflas oranların 2013 yılında da yüzde 5 oranına yükselmesi ve 16 bin 800 şirketin iflası bekleniyor. Fakat Türkiye yine Brezilya, Polonya, Yunanistan, Lüksemburg, Belçika ve Çek Cumhuriyet’in gerisinde kalıyor” dedi.
 

YORUMLAR YAZ
  • GÖZDE10 yıl önce
  • TİCARİ ALACAK SİGORTASI YAPAN ŞİRKETLER HANGİLERİ?