ABD’li çip şirketi Nvidia hisselerinin tarihi olan bin dolar sınırını aşması, yapay zeka çılgınlığının kazançları artırmaya devam edeceği umutlarını yeşertti.

Wall Street traderları hisse senetlerini tüm zamanların en yüksek seviyelerine taşıdı.

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia Corp. hisselerinin tarihi bin dolar sınırını aşması, yapay zeka çılgınlığının kazançları artırmaya devam edeceği umutlarını yeşertti. Yapay zeka devriminin kalbinde yer alan dev çip üreticisinin hisseleri yüzde 8 oranında artış göstererek şirketin değerlemesine 170 milyar doların üzerinde bir katkı sağlayacağını gösterdi.

Öte yandan, S&P 500 bu yıl 25’inci rekorunu kırmaya hazırlanırken Nasdaq 100 yüzde 1 artış gösterdi. S&P 500, 5.330’a yükselerek Mayıs ayındaki yükselişini sürdürdü.

Şirket hisse bölünmesine gideceğini duyurdu
Nvidia, hisse sahipliğini çalışanlar ve yatırımcılar için daha erişilebilir hale getirmek amacıyla hisse bölünmesine gideceğini açıklamıştı.

Nvidia’nın CEO’su Jensen Huang da şirketin finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, şirketler ve ülkelerin, trilyon dolarlık geleneksel veri merkezlerini hızlandırılmış bilişime kaydırmak ve “yeni bir emtia olan yapay zekayı” üretmek için yeni bir veri merkezi türü oluşturmak üzere Nvidia ile ortaklık kurduğunu vurgulamıştı.

Yapay zekanın neredeyse her sektöre önemli verimlilik kazanımları getireceğine işaret eden Huang, “Yapay zeka, şirketlerin maliyet ve enerji açısından daha verimli olmasına yardımcı olurken gelir fırsatlarını da artıracak.” ifadesini kullanmıştı.

Yapay zeka çiplerine yönelik talep artmaya devam ederken Nvidia’nın hisseleri, yılın başından bu yana yaklaşık yüzde 92 değer kazandı, şirketin piyasa değeri de 2,3 trilyon doları aştı.