“2020 y\u0131l\u0131 bize sigortan\u0131n \u00f6nemini g\u00f6sterdi”

“2020 y\u0131l\u0131 bize sigortan\u0131n \u00f6nemini g\u00f6sterdi”

Birçok afetin yaşandığı 2020 yılı, hem Türkiye hem de tüm dünya için akıllarda iz bırakacak bir yıl oldu. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 büyüyen Enkar Sigorta’nın Genel Müdürü Muhammed Ali Karakaş “Bu yıl yaşanan sel, deprem, yangın, dolu gibi afetlerin yanı sıra içinde bulunduğumuz pandemi dönemi, bizlere sigortanın önemini tekrar hatırlatmış oldu. İnsanlar artık hiç olmadığı kadar sigortaya önem veriyor. Sigorta bilincinin toplumumuzda daha yüksek seviyelere ulaşmasını istiyoruz. Konut ve araç sigortası dışında artık sağlık sigortası da insanların kendilerini daha güvende hissetmesini sağlıyor” dedi.
Sene başından itibaren sel, heyelan, dolu, yangın, deprem gibi afetlerle baş etmek zorunda kalan ülkemizde, pandeminin de etkisiyle sigorta algısında da değişimler yaşanmaya başladı. Artık vatandaşların sigortayı bir lüks değil zorunluluk olarak görmeye başladığını dile getiren Enkar Sigorta Genel Müdürü Muhammed Ali Karakaş, salgınla birlikte alışkanlıkların da değiştiğine değindi. “Bu yıl yaşadığımız birçok üzücü afete karşı hazırlıklı olmanın en önemli unsurlarından birisi de sigorta yaptırmak. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi, bizlere sigortalı olmanın önemini tekrar hatırlatmış oldu. Artık insanlar hiç olmadığı kadar sigortaya önem veriyor. Fakat sigorta bilincinin toplumumuzda ve özellikle yetişen yeni nesilde daha yüksek seviyelere ulaşmasını istiyoruz. Konut ve araç sigortası dışında artık sağlık sigortası da insanların kendilerini daha güvende hissetmesini sağlıyor” dedi.
2019’a göre yüzde 30 büyüdük, 2021’de hedef yüzde 40
Risk analizini doğru yapma ve müşteriye özgü çözüm üretmenin sigortada önemli bir unsur olduğunu söyleyen Karakaş “Hali hazırda DASK, trafik, kasko, işyeri, nakliyat ve sağlık sigortaları kapsamında yılda 30 bin kişiye hizmet veriyoruz. Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl ilk 10 aylık dönemde yüzde 30 büyüme gösterdik. 2021 hedefimiz ise bu yıla oranla yüzde 40 büyümeye ulaşmak” ifadelerini kullandı.