“İstihdam desteği için sigorta sektörüyle el ele vermeye hazırız”

“İstihdam desteği için sigorta sektörüyle el ele vermeye hazırız”

Girişimci, kurumsal eğitmen ve danışman Selmin Gök, “Sigorta şirketleri eğitim ve öncelikli istihdam desteği ile de depremzedelerin yanında olmalı” dedi.

Türkiye deprem felaketinin ardından yaralarını sarmaya çalışırken, sigorta sektörü bu büyük afette varlığının önemini bir kez daha ispat etti. Depremden etkilenen 10 ilde, hasar tespitleri ve tazminat ödemeleri konularında hızlıca aksiyona geçen sigorta şirketleri ile birlikte, sektöre ilişkin kurumlar da yeni önlemleri ve çeşitli destek paketlerini hayata geçiriyor. Bazı şirketlerin ve platformların istihdam seferberliği başlattığı bugünlerde sigorta sektörüne çağrı yapan Selmin Gök “Sigorta şirketleri bölge insanlarına öncelikli istihdam ve eğitim desteği sağlamalı, iş gücüne katılmaları konusunda da depremzedelerin yanında olmalı. Bu çalışma hem depremzedelerin toparlanma hızını arttırmaya hem de sektörün yetenek krizi yarasını sarmaya katkı sağlayacaktır” dedi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkileyen depremin yaraları sarılmaya çalışılırken depremzedelerin gıda, giysi gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması, psikolojik-fiziksel sağlığın korunması ve tedavi edilmesi yönünde iyileştirme ve toparlanmaya yönelik çalışmalar hız kazandı. Bu dönemde varlığının önemini bir kez daha ispatlayan sigorta sektörü de yeni adımlar attı. Hasar tespit, tazminat ödemeleri vb. konularda alınan hızlı aksiyonlarla birlikte sigorta şirketleri deprem bölgesine ayni ve nakdi yardımlar yapmaya devam ediyor, global markalar Türkiye organizasyonları için fonlar oluşturuyor.

Tüm bu çalışmalarla birlikte depremzedelerin toparlanma aşamasına geçmesi ve daha etkin bir normalleşme süreci için istihdamın da kritik bir konu olduğunu ileten Selmin Gök “Bazı şirketlerin ve kuruluşların istihdam seferberliğine yönelik başlattığı çalışmalar hem bölge halkının hem de ülkenin ekonomisi için önem arz ediyor. Bölgedeki iş gücünün farklı şehirlere göçü sadece ekonomik değil, sosyal dengeler açısından da çözüm bekleyen konular arasında yerini almaya başladı. Sigorta sektörünün bu konuda da öncülerden biri olmasını önemli buluyorum. Şirketler depremzedelere yönelik maaşlı eğitim programları gibi özel uygulamalarla yeni sigorta uzmanları yetiştirerek genç nüfusu da sektöre kazandırabilir” şeklinde konuştu.

“İstihdam desteği için sigorta sektörüyle el ele vermeye hazırız”

İş bulma siteleri, genç nüfusa yönelik istihdam platformları ile birlikte pek çok kurum da istihdam seferberliği için kolları sıvadı. Tecrübeli ve yetişmiş iş gücünün korunmasının yanı sıra yeni bir meslek sahibi olmak isteyen veya iş gücüne katılmak isteyen bireyler için sigorta sektörü birçok fırsatı bünyesinde barındırıyor. Sigorta şirketlerin bu seferberlikte aktif rol almasının depremzedelerin toparlanma hızını arttırmaya önemli bir katkısının olacağını ileten Selmin Gök, bunun aynı zamanda sektörün bir süredir yaşadığı yetenek krizi probleminin çözümüne de fayda sağlayacağını iletiyor. “Sektörün halihazırda bulunan kapsamlı mesleki eğitim programları, mental ve duygusal toparlanmaya yönelik eğitimlerle ve takımca bir arada olunan, birlik bilincini kuvvetlendiren programlarla hızlıca harmanlanabilir. Sektörün mevcuttaki uzmanlık programlarıyla birlikte büyüklüğü ve istihdam olanakları da bu anlamda çok önemli artılar. Biz de koçlar ve eğitmenler olarak sigortacılarla el ele vermeye ve bu seferberliği desteklemeye hazırız. Mevcuttaki gelişim programlarını afet sonrası toparlanma, duygusal dayanıklılık, somatik deneyimleme gibi eğitimlerle harmanlamak şirketlerin çalışanlar için yapabileceği en iyi çözümlerden biri olur. İş dünyası ve profesyoneller olarak kendi içimizde organize olursak, sistemli, odaklı ve koordine çalışırsak bu sürecin içinden birlikte, dayanışarak geçebileceğimize inanıyorum” dedi.