Kış geldi sağlık sigortanızı unutmayın!

Kış geldi sağlık sigortanızı unutmayın!

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kış hastalıkları kendini göstermeye, kalabalık ve kapalı ortamlarda geçirilen zaman bu hastalıkları yaygınlaştırmaya başladı.
Bağışıklık sistemi düşüklüğü olan kişilerde gözüken bu enfeksiyonlar; özellikle çocuklarda, yaşlılarda, hamilelerde ve kalp rahatsızlıkları yaşayan kişilerde ciddi rahatsızlıklara sebep olabilmektedir.
Kış mevsiminde mikropların havadaki yoğunluğunun artması, soğuk havaların insan vücudunu yorgun düşürmesi gibi nedenlerle üst solunum yolu enfeksiyonları yayılmaktadır.
Kış hastalıkları sizin de kapınızı çalmadan önlem almalısınız ama öncesinde bu hastalıkları ve hastalıkların gösterdiği reaksiyonları incelemekte fayda var.
 
Kış Mevsiminde Sıklıkla Yaşanan Sağlık Sorunları
Soğuk Algınlığı

Soğuk algınlığı burun ve boğaza yerleşen hafif bir enfeksiyondur. 1 haftayı bulan hastalık; yaşlılar, çocuklar ve farklı nedenlerden dolayı bağışıklığı güçsüz olan kişilerde daha uzun sürebilir. Özellikle eylül-mayıs ayları içerisinde yaşanan bu sağlık problemi birden fazla kez görünebilir. Küçük çocuklarda görülme oranı ise 6 ile 8 arasında olabilmektedir.

Grip

Grip, influenza adı verilen bir virüsten kaynaklanmaktadır. Ani ateşlenmelerle, şiddetli kas ve eklem ağrılarıyla, halsizlikle birlikte baş gösteren bir rahatsızlıktır.

Bronşit

Bronşit, bronş ismi verilen hava yollarında salgı artması ile ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Bronşit kendi içinde tiplere ayrılmaktadır. En sık rastlanan tipleri, akut ve kronik bronşittir.

Sinüzit

Kafatasının ön bölümünde yer alan sinüs kanallarının görevini yerine getirebilmesi için açık, salgı yapılarının normal ve bunları taşıyan hücrelerin de sağlıklı olması gereklidir. Bu kanalların iltihaplı olması durumunda sinüzit oluşmaktadır.

Zatürre

Tedavi edilmeme ve ciddi boyutlara ulaşma gibi durumlarda ölümlere dahi neden olabilen bir hastalıktır. Titreme, öksürük, balgam çıkarma, göğüs ağrısı ve terleme gibi reaksiyonlarla kendini gösterir.
 
Kış Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?
 
Kış enfeksiyonlarında yapılabilecek şey; hastalığı en kısa sürede atlatmanızı sağlayacak önlemler almak ve hastalığa karşı vücut direncini yükseltmektir. Ne yazık ki bu tip hastalıklarda bilinçsizce antibiyotik alma alışkanlığı devam ediyor, yani hasta kendi kendini hasta ediyor. Viral enfeksiyon üzerine bakteriyel enfeksiyon eklenince; muayene, tetkik ve bulgulara göre tedaviye başlamak şart oluyor.
Senede bir kaç kez yaşanan bu hastalıkların tedavisi, büyük maliyetlere sebep olabiliyor. Tedaviye geç kalınması durumunda hastalık ciddi boyutlara ulaşabiliyor. Hem sağlık giderlerini uyguna getirmenin, hem de tedavi sürecini kısaltmanın en doğru yolu ise özel sağlık sigortası yaptırmaktan geçiyor.
 
Peki siz ve bütçeniz kış hastalıklarına ne kadar hazır?

Kışın Sizi ve Sevdiklerinizi Bekleyen Tehlikenin Ne Kadar Farkındasınız?
 
Ne yazık ki sağlığın en büyük hazine olduğu, sağlığımız yerindeyken unutuluyor. Ancak bir hastalık-kaza geçirdiğimizde veya sevdiğimiz biri zarar gördüğünde sahip olduğumuzun kıymetini anlıyoruz.
Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sağlık istatistikleri yıllığına baktığımızda kış hastalıklarının yaşanma sıklığını net bir şekilde görebilir, özel sağlık sigortasının önemini kavrayabiliriz.
Kışın sıklıkla yaşanan hastalıkların oranlarına bakacak olursak;
 
Genel Hastalık Durumu
 

Solunum sistemi hastalıkları 1%9,67 (bronşit,zature, grip, soğuk algınlığı)
 
15 Yaş ve Üzeri Sağlık Durumu
 

Sinüzit (Sinüs Yollarının İltihabı) 1%5,3
 
Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (Kronik Bronşit) 1% 3 oranlarında olduğu görülüyor.
Yani hastalık oranları içerisinde kış hastalıkları büyük bir orana sahip. TÜİK verilerine göre; kendini bu tür hastalıklardan ve hastalıkların neden olacağı tedavi giderlerinden özel  sağlık sigortası ile korumak isteyenlerin sayısı 21.884.552’ye ulaştı.
Sadece kış hastalıklarının bile oldukça fazla olduğu ülkemizde bu sayı yetersiz.
Devlet, bu tür hastalıkların tedavisi için sağlık hizmeti  vermektedir. Fakat oranlardan da anlaşılacağı gibi devlet kurumlarının tek başına yetebilmesi çok zor.
“Kış hastalıklarının tedavisi ne kadar tutar ki?’’ diye düşünmeyin. günümüzde sıklıkla görülen hastalıkların tedavi edilmesi zaman alıyor ve eskiye oranla çok daha maliyetli oluyor.
Özel sağlık sigortası, beklenmedik kış hastalıklarında kurtarıcınız oluyor. Son derece uygun primler ödeyerek, dilediğiniz sağlık kurumunu seçmek ve poliçe kapsamına göre tedavi olabilmek büyük bir ayrıcalık.
 
Özel Sağlık Sigortasının Sağladığı Ayrıcalıklar

Özel sağlık sigortasının sunduğu en büyük avantaj; yapılan harcamaları güvence altına alması ve hastaya anlaşmalı sağlık kuruluşları arasından tercih imkanı sunması.
Tercih imkanını yakalayan sigortalılar tıp teknolojilerindeki gelişmelerden yararlanabiliyor, tedavilerini kısa sürede yaptırabiliyor.
Özellikle acil durumlarda hastanenin yakınlığı hayati derecede önem arz eder. Özel sağlık sigortası ürünü alan kişiler, en yakınındaki ya da en hızlı sonuç alabileceği sağlık kuruluşundan hizmet alabiliyor.
Ayrıca tüketicilere büyük avantaj sağlayan ‘’ömür boyu yenileme garantisi’’ ile tüm sağlık problemleri karşılanabiliyor.
Kişiler isterse sağlık poliçelerine ailelerini de dahil ettirebiliyor. Sigorta şirketleri bunun için aile paketleri sunuyor. Bu konuda bilgi almak için; ‘’Özel Sağlık Sigortası Aile Paketleri’’ başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.
Özel sağlık sigortası, vücut direncinin oldukça düştüğü hamilelik dönemlerinde de büyük avantaj sağlamaktadır. Doğum teminatını poliçesine dahil ettiren bireyler doktor, hastane ve masraflarını poliçesiyle karşılayabilir.
 
Almış olduğunuz özel sağlık sigortası teminatına bağlı olarak yurt içinde veya dünyanın her yerinde tedavinizi karşılayabilirsiniz.